En toen was het tijd voor de kapper!


Tja, op de sushi-foto’s hadden jullie het waarschijnlijk al gezien, ik ben niet blond meer! Ik heb even getwijfeld of ik mijn blognaam moest veranderen, maar vanbinnen ben ik toch nog wel heel erg blond, haha! Toen mijn uitgroei te erg werd besloot ik weer naar de gevreesde Chinese kapper te gaan. In Nederland ga ik met een gerust hart naar de kapper, maar in Beijing is het toch wel een ander verhaal.. Chinese kappers denken om de een of andere reden dat knallende muziek klanten aantrekt. In Wudaokou, een andere wijk van Beijing niet ver van de universiteit, liggen er een paar dicht bij elkaar en ze draaien de verschrikkelijkste muziek. Als je eenmaal binnenkomt wordt het nog erger, stuk voor stuk draaien de modieus gekapte cocktailprikker-dunne jongetjes zich om en roepen “Welkom! Waarmee kunnen wij helpen?”. Ik hoorde van mijn lerares dat ze je altijd bombarderen met vragen of je een nieuw product wilt uitproberen, of dat je misschien een lidmaatschap wilt kopen, waardoor je beurs opeens veel lichter aanvoelt als je naar buiten gaat. En dan is er ook nog het geval van de normale prijskaart en de Buitenlander-kaart. Want ja, als de normale prijs voor te verven 298 kuai is, dan willen buitenlanders daar toch vast wel 560 kuai voor betalen?
Kortom, ik was bang. Daar stond ik dan, alleen, met blonde haren, voor het schreeuwerige salon. Gelukkig had een klasgenootje mij verteld dat haren verven er echt maar 298 kuai kostte, anders was ik er misschien ingetrapt. Ik vroeg namelijk meteen bij binnenkomen om deze prijs, en toen liepen ze even terug om de andere kaart te pakken. Dit was al het derde salon waar ik binnenstapte, de vorige was een filiaal van precies hetzelfde bedrijf, precies dezelfde naam, maar daar zeiden ze dat ze me voor minder dan 560 kuai toch echt niet konden helpen.
Even later zat ik in een stoel, te kijken naar de kleurenkaart. Een mager jochie van niet ouder dan 25, de ‘colour specialist’, raadde me aan om voor een iets donkerdere kleur te gaan, zodat het beter zou pakken op blond haar. Ik wilde namelijk mijn natuurlijke haarkleur terug, het was nu wel heel erg blond. Ik vond het goed en even later stond een ander knulletje mijn haar te verven. Het is toch echt een ras apart, de Chinese kapper. Het zijn allemaal mannen. Of bijna-mannen. In het hele salon heb ik maar één vrouwelijke kapper gezien. Hun kapsels zagen er allemaal geweldig uit, daar niet van, maar het is gewoon zo anders! In Nederland zie je veel meer vrouwelijke kappers, terwijl het hier echt een mannen-beroep is. Allemaal hadden ze een zeer schuine scheiding in het haar. Aan de ene kant heel kort geschoren, maar aan de andere kant een lange lok in een andere kleur. Dat hebben heel veel Chinese jongens hier, achter wat korter maar wel zo’n lange lok voor.
Ik moest best lang in de stoel blijven zitten, waardoor ik even tijd had om rond te kijken. Iedereen rende van hot naar her, het was chaos in het salon. Er stonden ook erg veel kapstoelen op elkaar. Maar er zijn maar drie wastafels, waardoor ik in de rij moest gaan staan om de kleur eruit te wassen. En het zat er ook al even te lang in, waardoor ik in de stress raakte, straks werd het veel te donker!
Het resultaat was ook veel donkerder dan ik had gewild, maar wat ze zeiden was waar, na een paar keer wassen werd het veel lichter. Nu, een paar weken later, is het een soort lichtbruin geworden. Veel mensen vragen me of ik het opnieuw heb laten verven, zoveel verschil zit ertussen!
Ik ben er nu wel redelijk tevreden mee, maar een ding is zeker, ik ga nooit meer naar een Chinese kapper!

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

 1. Jean-Pierre
  Mrt 29, 2012 @ 13:42:56

  Leuk die foto’s in de kapsalon, zo kunnen we even naar de “colour specialist” kijken haha.
  Dus je gaat nooit meer naar een Chinese kapper?, dan zullen je haren wel een stukje langer worden…
  Nu de zon weer langer schijnt zullen je haren wel weer snel een stukje lichter worden, staat je ook beter vind ik.
  Zelf twijfel ik nog of ik ook zo’n schuine scheiding wil en een lange lok aan 1 kant… ;-)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: