Dag 1 in Sichuan!

Het ticket naar de zon!


Ondanks dat we maandag 2 april pas om 4 uur in Chengdu aankwamen, heb ik er toch veel over te vertellen!
We hadden de vlucht om 1 uur, en vanwege de verwachte vakantie-drukte in de metro zijn we nog een uurtje eerder vertrokken. Gelukkig hebben we bijna niks van de drukte gemerkt en kwamen we snel aan op het vliegveld van Beijing, waar we na wat rondneuzen in de winkeltjes in gingen checken. Er stond al een lange rij voor de incheckbalie. Opeens komt er iemand van het vliegveld naar ons toe en vroeg waar we heengingen. Toen ging ze ons bij zo’n zelf-incheck machine helpen! We waren veel sneller klaar dan de andere passagiers en hadden ook nog eens een plekje aan het raam.
De vlucht ging goed en we werden al voorbereid op Sichuan met een portie gepekelde groenten, heel erg pittig maar lekker! Het enige minpunt aan de vlucht was dat de vrouw naast Ayaka na het landen opeens heel misselijk werd en op Ayaka’s schoenen en jas overgaf.. Gelukkig niet erg veel dus in de wc’s snel eraf gewassen. Ze had niet eens sorry gezegd!
Toen de tassen opgehaald en met de shuttle bus naar het centrum van Chengdu, waar we de metro pakten naar het hostel. Een paar taxichauffeurs probeerden ons ervan te overtuigen dat de metro heel onhandig was en maar liefst 3 kuai per persoon kostte. Zij zouden ons daarentegen voor de volgens hun redelijke prijs van 20 kuai voor de deur van het hostel brengen. Euh, ja dag! De metrohalte bleek om de hoek te zijn, maar 2 kuai per persoon te kosten en toen we uitstapten bij de halte waar we moesten zijn, bleek dat we recht voor het hostel uitkwamen!
We merkten trouwens bij het vliegveld al dat het weer hier veel beter is. Aangenaam warm en geen brandende zon vanwege de wolken. ’s Avonds nog in T-shirt, heerlijk! Het is ook veel vochtiger dan Beijing. In Beijing had ik namelijk soms pijn aan mn ogen vanwege de droogte. De luchtkwaliteit is ook veel beter in Chengdu.
Ons hostel heette Lazybones, en het zag er meteen al heel leuk uit. Het voorpand was helemaal rood geschilderd en er hing een groot uithangbord in de vorm van een bot. Binnen was de sfeer meteen goed. De staff was heel hulpzaam en hun Engels was ook goed, mochten we een keer iets niet in het Chinees kunnen zeggen. Er was een grote boekenkast met reisboeken, foldertjes van de omgeving, gratis plattegronden en allerlei soorten leesboeken om te lenen. In de lounge was de ene kant van de kamer helemaal van glas, waardoor je het terras kon zien. Binnen kon je lekker zitten en overal hingen foto’s en tekeningen van gasten die hier al geweest waren. Zo leuk allemaal!
Onze kamer was ook mooier dan dat ik had verwacht van een hostel. We bleven er voor 90 kuai per persoon per nacht (ongeveer 10 euro p.p.p.n dan?), en we hadden ook nog eens de wat luxere kamer. De muren waren helemaal groen geverfd, we hadden vrolijke lampionnen en gordijnen en een mooie badkamer. We waren al helemaal happy!
Onderhand was het al 6 uur geweest dus we namen de bus naar de buurt Jinli, wat we in Ayaka’s reisboekje hadden gezien. Het zou ‘s avonds heel mooi zijn met verlichte lampionnen en je zou er allerlei soorten kleine hapjes kunnen proberen.
We waren een halte eerder uitgestapt dan gepland, omdat we om ons heen al allemaal leuke restaurantjes met lampionnen zagen. Daar hebben we hotpot gegeten, een specialiteit van Sichuan. De hotpot is in tweeën verdeeld, waardoor je een pittig en een niet-pittig gedeelte hebt. Deze hotpot was met vis erin, erg lekker! Als je de vis op hebt kun je zelf nog andere dingen zoals garnalenrolletjes, sla of lamsvlees erin doen. Mmm!
Toen we terugliepen werd ik nog door een paar koks op de foto gevraagd, ja hoor.. haha.
Het raarste wat er vandaag gebeurde? Een aapje op straat dat in mijn cameralens prikte.. Stout aapje!

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

 1. Jean-Pierre
  Apr 26, 2012 @ 02:34:20

  Haha wat staat Ayaka soms grappig op de foto!
  De enige Japanse die niet altijd met 2 vingers in de lucht staat maar echt zichzelf durft te zijn!
  Mooi verhaal om te lezen weer, keep up the good work.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: