Over Mij


Mijn naam is Carmen Jorissen, ik ben 20 jaar en ik studeer op het moment een jaar Chinees in Beijing. Ik heb hiervoor al twee jaar China Studies gestudeerd aan de Universiteit Leiden, en na dit jaar zal ik daar ook weer mee verdergaan.
Ik heb deze blog aangemaakt om met mijn familie en vrienden te delen wat ik hier allemaal beleef. Ik woon voor het eerst in een hoofdstad, in een miljoenenstad, en hier gaat het leven er heel wat anders aan toe dan in Nederland. Ze eten hier natuurlijk andere dingen dan in Nederland, en kaas zal ik dit jaar jammer genoeg moeten missen, maar er zijn verder ook veel verschillen. Ooit meegemaakt dat je in een overvolle trein of theaterzaal zat en dat je de enige persoon bent zonder zwart haar? Juist. Lees hier op mijn blog meer over dat soort cultuurverschillen, uitstapjes naar bekende plaatsen en hoe ik dat beleef.
Ik hoop dat jullie net zo genieten van mijn verhalen als ikzelf! Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek of bij een verhaal.

05-03-2012

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. ingrid
    Jun 28, 2012 @ 03:03:26

    lieve carmen,

    Heel veel sterkte met afscheid nemen van een land waar je heel veel hebt beleefd en je veel mensen van jou hebt laten beleven. Heel erg bijzonder, hoe je blond in Beijing fantastisch hebt gedaan. We verheugen ons er heel erg op je weer te zien, te horen praten en lachen en je hier in Zwitserland te verwelkomen. Alle liefs van Ingrid, Nathan, Pleun en Franka

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: